Romit TV prima televiziune romano-italiana se lanseaza in Italia

“Impreună pentru a ne cunoaşte mai bine” asa suna sloganul viitoarei televiziuni italo-romane, prima initiative de acest gen din Italia, unde comunitatea romaneasca reprezinta a doua comunitate ca marime din Peninsula. Vineri, 18 mai la ora 11:00 la Campidoglio – Sala di Pietro da Cortona din Roma va vea loc lansarea oficiala a postului TV ce va fi coordonat de Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia.

Romit TV a fost înfiinţată în 2011, însă a avut deja ocazia să se remarce a fi adevărata şi unica televiziune dedicată în totalitate comunităţii româneşti din Italia. Are un program şi o programare specifică, îndrumată în mod tot mai riguros către o integrare transparentă a cetăţenilor rezidenţi în ţesutul social italian.

Menţinerea cetăţenilor informaţi privind realitatea socio-politică din Italia şi România este un angajament asumat de Romit.tv. Difuzarea programelor dedicate micilor telespectatori, cu specific istoric, cultural şi desene animate (copiilor născuţi in Italia) in limba română, pentru Romit.tv reprezintă un obiectiv atins.

Pe site-ul actual www.romit.tv ia viaţă prima tv web românească pentru diaspora românească care le oferă telespectatorilor săi posibilitatea de a vedea telejurnale româneşti, principalele programe de informaţii în direct, programe de desene animate, filme istorice româneşti şi italiene, etc. Pe lângă aceasta, se poate dialoga prin blog, skype, participând ca şi telespectator în mod activ la construirea cotidiană a produsului televiziv Romit.tv.

Până astăzi Romit.tv a cucerit afecţiunea publicului care o recunoaşte tot mai mult drept o televiziune a tuturor percepând-o ca pe un model de ascultare şi de referinţă al unei categorii tot mai vaste a diasporei româneşti din Italia şi de pretutindeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *