Romanca Zoe Cochia invitata sa-si expuna fotografiile in Olanda

Duminică, 27 mai 2012, ora 12:30, are loc, la Haarlem, deschiderea expoziţiei fotografice “Umbră în oglindă” (Shadow in the mirror), realizată de Zoë Cochia. Expoziţia face parte din programul celei de-a 5-a ediţii a Bienalei Internaţionale de Fotografie GRID 2012, organizată de Fundaţia Amsterdam. Vernisajul are loc la adresa Frankestraat 24 din Haarlem, iar expoziţia poate fi vizitată la galeria De Gang din Haarlem, adresă Grote Houtstraat 43, până la data de 14 iulie 2012, de luni până vineri, între orele 13:00-16:00, iar sâmbăta, între orele 11:00 – 17:00.

Proiectul „Umbră în oglindă” reuneşte, într-un dialog “înrămat”, ipostaze din trecut, surprinse de Spadone, fotograf cunoscut de-al artistei şi “rămăşitele”, aparent lipsite de viaţă, captate de Zoë Cochia.Născută la Bucureşti în 1962, Zoë Cochia s-a stabilit în Olanda după 1989. Se consideră un „spirit rebel liber”, căruia îi place să experimenteze cu fotografia, colajul, pictura, filmul şi poezia; este artist, curator, profesor de arte vizuale şi design grafic, freelancer, organizator de evenimente culturale (precum Festivalul „Est Vest Burlesc” la Rotterdam, în 2008 sau pavilionul României la Festivalul „Eastern Neighbours” din Utrecht).

A absolvit WdKA din Rotterdam şi a avut numeroase expoziţii în Olanda. Îşi doreşte să contribuie la construirea unei punţi de legătură între artişti şi comunitate, între diferite culturi şi generaţii. Alături de lucrările Zoëi Cochia, sunt expuse proiectele fotografice realizate de András Bozsó (Ungaria), cu titlul „Fără adăpost” şi Daniela Dostálková (Cehia), cu titlul „Oraşul care îmi place”. Programul din 27 mai include un recital muzical susţinut de Elena Manevska şi Jan Marten de Vries, cu lucrări de Brahms, Ligeti, Janacek şi un moment poetic în interpretarea lui Angello Ledesma de la Wijkschool Feijenoord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *