OMS a raportat mai multe cazuri de deces datorate pestei bubonice în Madagascar

organizatia-mondiala-a-sanatatii-avertizeaza-un-misterios-virus-letal-ameninta-lumea-18435690Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit datelor transmise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în Madagascar au fost raportate mai multe cazuri de deces datorate pestei bubonice în satele din nord-vestul oraşului Mandritsara, precum şi în regiunile Ivongo şi Ikongo.

Se specifică faptul că, anual, în Madagascar sunt înregistrate cazuri de pestă, de regulă în sezonul ploios (în jur de 500 de cazuri pe an).

Deşi OMS informează că zonele turistice nu au fost afectate, din datele publicate rezultă că şi în capitala Antananarivo au fost semnalate şi înregistrate mai multe cazuri.

În consecinţă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă să se evite, în intervalul următor, deplasările în această ţară. Dacă totuşi acestea au loc, MAE recomandă să fie evitate pe cât posibil zonele afectate. Înaintea deplasării este indicat să fie consultat site-ul OMS pentru ultimele actualizări ale situaţiei răspândirii bolii şi zonele contaminate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *