Ministerul Finantelor din Chisinau vizitat de experti ai Comisiei Europene pentru o misiune de evaluare PEFA

Un grup de experti ai Comisiei Europene privind Evaluarea performantei Managementului Finantelor Publice se afla in vizita in capitala Republicii Moldova la sediul Ministerului de Finante.

Potrivit serviciului de presa al Ministerului Finantelor, echipa de experti îşi propune să facă o evaluare independentă şi profundă a performanţei Managementului Finanțelor Publice, avînd la bază autoevaluarea, efectuată recent de către Ministerul Finanţelor şi instituţiile din subordine.

Criteriile evaluării se fac în baza unui cadru acceptat la nivel internaţional precum şi monitorizare regulată, în bază de evidenţă de către părţile interesate locale şi internaţionale. Prima evaluare a performanţei Managementului Financiar Public în Republica Moldova a avut loc în anul 2006 (pentru perioada 2002-2004) şi cea de a două – în anul 2008 (pentru perioada 2005-2007).

Pentru a facilita activitatea misiunii actuale de evaluare PEFA, Ministerul Finanţelor a desfăşurat procedurile de autoevaluare propriu, pentru perioada 2008-2010. Rezultatele au fost prezentate Delegaţiei Comisiei Europene în RM şi vor fi discutate şi analizate în cadrul prezentei misiuni din perioada 18 iulie – 8 august 2011.

Procesul de reformare a MFP este unul amplu şi are drept obiectiv de bază sporirea calităţii gestionării finanţelor publice. Acesta derulează sub egida Proiectului Managementul Finanţelor Publice, lansat în anul 2006 şi implementat cu suportul Băncii Mondiale şi altor parteneri externi de dezvoltare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *