La finalul lunii iunie in Chicago va avea loc Festivalul Origini Romanesti

Festivalul “Origini Romanesti”, ajuns la editia a 3-a si este organizat anul acesta in zilele 29, 30 IUNIE si 1 IULIE, de catre echipa Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO), Romanian Heritage Center din Niles, ziarul Tribuna Romaneasca (Romanian Tribune) si colaboratorii acestora, in parteneriat media cu PRO-TV International dar si cu Televiziunea Romana din Chicago RTN si alte publicatii si canale media romanesti din SUA.

Editia acestui an se va bucura de colaborarea cu patronii si managementul catorva firme private de alimentatie publica cu specific romanesc. Mancarea va fi asigurata de catre restauratul SELECT ULTRA LOUNGE din Chicago si patronul acestuia d-l Radu Avram, iar dulciurile fiind asigurate de catre cofetaria LE PATISSERIE EUROPEAN BAKERY din Skokie si patronul acesteia d-l Ovidiu Pop. Cafelele de diferite sortimente, precum si espresso si cappuccino, vor fi oferite de catre cofetaria SWEET & SIMPLE BAKERY CAFE din Elmwood Park, patronata de familia Alex si Rodica Popa.

Una dintre cele mai importante momente oferite in cadrul Festivalului “Origini Romanesti” in cursul zilelor de Sambata si Duminica este Parada Portului Popular Romanesc. Acesta isi propune anul acesta sa stranga peste 100 de costume populare autentice romanesti ce vor fi prezentate pe categorii de varsta in doua etape, cate una in fiecare zi, iar un juriu va stabili punctajul fiecarei persone si costum pentru a stabili castigatorii premiilor festivalului. Momentele acestea vor fi de asemenea inregistrate video pentru televiziune si vor fi consemnate in presa romaneasca internationala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *