Expozitia de design romanesc „Wood and Wool“ participa la Vienna Design Week

wood and wool  (1)Romanian Design Week și Institutul Cultural Român de la Viena prezintă expoziția „Wood&Wool” în cadrul Vienna Design Week 2014. Expoziţia va avea loc la sediul ICR Viena, în perioada 26 septembrie – 5 octombrie și va cuprinde lucrările a 25 de designeri români.

Conceptul expoziției și designul sunt semnate de arhitectul Attila Kim şi de curatorul Ioana Leca.

Expoziția „Wood&Wool“ țese o poveste despre materialele tradiționale în designul românesc contemporan, pornind de la interesul tinerilor designeri români pentru meșteșugurile tradiționale și de la alegerea deliberată a materialelor naturale pentru creațiile lor. Expoziția include și o secțiune specială dedicată obiectelor din ceramică și porțelan.

Designerii care vor fi prezenți în cadrul expoziției sunt: Alina Constantin, Adina Marin, Alexandra Constantinescu, Ana Botezatu & Tina Nodes, Arhidot Design, Atelier Brut, Bogdan Ciocodeica & Diana Roșu, Carla Szabo, Doru Dumitrescu, Dragoș Motica, Eliza Yokina – SYAA, Form&Function, Grigore Mitrea, Klara Veer, Lidia Puică, LOCAL, Mădălina Teler, Mihai Stamati, Monotremu, Oana Coarfă–Cabinet, Prototip, Ruxandra Sacalis, Valentina Vidrașcu, Woodish și WOOLS & WOLF.

Vernisajul expoziției va avea loc pe 27 septembrie, la orele 19.00 și face parte din programul oficial Vienna Design Week, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de design din Europa (www.viennadesignweek.at).

Tot la sediul Institutului Cultural Român de la Viena va avea loc, în data de 4 octombrie, de la orele 18.00, o prezentare a expoziției și a conceptului acesteia, susținută de Ioana Leca, unul dintre curatorii proiectului.

Expoziția „Wood&Wool“ a ajuns la cea de-a treia ediție, după cea găzduită de Institutul Cultural Român de la Stockholm în perioada 6 februarie – 8 martie 2014 și după ediția specială organizată cu ocazia Romanian Design Week 2014, care a avut loc la București, în perioada 16-25 mai.

Pentru mai multe detalii despre expoziție:
http://www.romaniandesignweek.com/woodwool-vienna-design-week-2014/

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural. Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Pentru mai multe detalii despre Romanian Design Week:
www.romaniandesignweek.com
facebook.com/romaniandesignweek

ICR Viena este primul institut cultural român deschis în străinătate, în urmă cu 10 ani. Sediul, cu arhitectura sa preţioasă, este locul în care publicul internaţional întâlneşte cultura română. Spaţiul generos al clădirii găzduieşte permanent expoziţii, concerte, seri de teatru, lecturi, conferinte şi cursuri de limba română. Dacă aici în luna iulie 2014 s-a înfiinţat Cinemateca Română din Viena, iar în luna august a fost inaugurată Biblioteca ICR Viena, începând din septembrie 2014 sediul de la intersecţia străzilor Argentinier şi Theresianum se transformă în Romanian Concept Store şi etalează cele mai spectaculoase apariţii în industria creativă din România.

Pentru mai multe detalii despre Institutul Cultural Român de la Viena:
www.rkiwien.at
www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *