Europa Tinerilor incepe din Republica Moldova

Un grup de 40 de elevi din mediul rural al Republicii Moldova participă, în perioada 7-9 mai 2012, la Vadul lui Vodă, la o tabără educaţională destinată dezvoltării abilităților și competențelor în domeniul lucrului în echipă și a managementului proiectului.

Tabără se desfăşoară cu sprijinul Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu JEF Moldova (Tinerii Europeni Federaliști) şi este implementat, în cadrul proiectului “Europa tinerilor”, de către Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) din Iași.

Evenimentul îşi propune drept scop stimularea potenţialului creativ, a acţiunii proactive şi a spiritului civic, precum şi crearea unei reţele de tineri care să contribuie la promovarea valorilor europene, democraţiei participative şi cetăţeniei active în Republica Moldova.

Programul este structurat în trei module de training: „Comunicare eficientă”, „Lucrul în echipă” şi „Managementul proiectelor”, prezentate de către 5 formatori din România, aleşi din rândul tinerilor din Iaşi, cu experienţă, abilităţi de comunicare şi interrelaţionare. Tabăra se va încheia cu un workshop intitulat „Valori europene: democraţia participativă şi cetăţenia activă”, desfăşurat în data de 9 mai, Ziua Europei în Republica Moldova.

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG), fondată în anul 2005, desfășoară proiecte menite să contribuie la formarea tinerilor români din afara granițelor pentru a deveni viitori lideri, personalități complexe, cetățeni fideli sistemului de valori naționale și culturale românești, oameni de succes în domeniile lor de activitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *