Claudiu Ciprian Tănăsescu: Romanii se confrunta cu aceleași probleme ca oricare alți cetățeni ai unui stat terț în interiorul Uniunii

staegul-romaniei1În cadrul Forumului Crans Montana desfășurat pe 20 februarie la Bruxelles, Claudiu Ciprian Tănăsescu a atras atenția asupra problemelor cu care se confrunta cetățenii romani în Uniunea Europeană. ‘Din păcate anumiți cetățeni ai UE printre care și Romanii se confrunta cu aceleași probleme ca oricare alți cetățeni ai unui stat terț în interiorul Uniunii’.

‘Aș dori să amintesc faptul că dreptul la libera circulație reprezintă unul dintre principiile fundamentale ale UE și că orice piedică adusă exercitării acestui drept nu poate avea decât consecințe negative pentru toți actorii implicați. Toate aceste discursuri anti-UE, împreună cu răspândirea xenofobiei și a rasismului nu fac altceva decât să influențeze, și nu pozitiv, dezvoltarea politicilor UE și a legislației statelor membre’.

Eurodeputatul PSD a reamintit campania anumitor state membre împotriva României desfășurată înainte de 1 ianuarie 2014—subliniind faptul că aceasta campanie a fost dusă de state membre care și-au uitat îndatoririle față de UE, au uitat că în calitatea de membru al Uniunii nu poți doar beneficia de pe urma aderării, dar ai și obligații față de celelalte SM.

‘Mulți cetățeni UE utilizează dreptul la libera circulație contribuind în acest fel la creșterea economică și la bunăstare statului gazda. Mereu vorbim de o Europă unitară, care asemenea unui părinte, nu ar trebui să facă nicio diferențiere între copii săi. Acest lucru nu ar fi cinstit ! În acest context revin la țara mea, la România, și reiterez necesitatea că România să intre în zona Schengen’.

Claudiu Ciprian Tănăsescu, membru al Parlamentului European, a subliniat importanta politicilor de integrare pentru statele membre, astfel încât să se asigure protejarea drepturilor tuturor cetățenilor UE și evitarea discriminării. ‘Într-o Europă care se vrea unită și dreapta, xenofobia, rasismul și discriminarea nu își au locul; la fel cum minciuna și intoleranța trebuie combătute vehement de la înălțimea principiilor adevărului, sprijinite de inteligența gândirii și solidaritatea argumentelor.’

Crans Montana Forum este o conferință la nivel înalt pe tema diasporei și dezvoltării organizată sub patronajul Ministrului delegat pentru romanii de Pretutindeni, domnul Cristian David.În cadrul Forumului Crans Montana desfășurat astăzi 20 februarie la Bruxelles, Claudiu Ciprian Tănăsescu a atras atenția asupra problemelor cu care se confrunta cetățenii romani în Uniunea Europeană. ‘Din păcate anumiți cetățeni ai UE printre care și Romanii se confrunta cu aceleași probleme ca oricare alți cetățeni ai unui stat terț în interiorul Uniunii’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *