BERD acorda 2 milioane de euro catre BT Leasing Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un sprijin pentru dezvoltarea pieţei de leasing din RM printr-un împrumut în valoare de 2 milioane de euro acordat BT Leasing Moldova (“BTL”).

Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM), care reprezintă aproximativ 98% din economia moldoveană, sunt susţinute financiar de BERD, pentru procurarea utilajelor şi echipamentelor, potrivit unui comunicat de presă.

Cu împrumutul BERD, BT Leasing Moldova va putea să-şi extindă programele de leasing pentru a satisface cererea în creştere la produsele de leasing din partea IMM locale.

Libor Krkoska, şeful Biroului BERD în Moldova a declarat că BERD sprijină strategia BTL Moldova de a-şi lărgi portofoliul de produse şi a-şi extinde serviciile către clienţii din întreaga ţară.”Susţinând în continuare dezvoltărea pieţei de leasing, vom aduce o schimbare reală pentru întreprinderile mici şi mijlocii din RM, ajutându-le să devină mai puternice şi mai competitive”, a explicat Libor Krkoska.

De la începutul operaţiunilor sale în RM, BERD a investit peste 460 milioane de euro în diverse sectoare ale economiei, mobilizând suplimentar investiţii de peste 320 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *