Atenţionare de călătorie: Irlanda – Condiţii meteorologice nefavorabile

57a9da89f4578c5f03b5acc5a88dd3deMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Irlandei, cu privire la faptul că Agenţia Meteorologică din acest stat a emis o avertizare cod portocaliu de vânt puternic pentru departamentele Wexford, Donegal, Galway, Leitrim, Mayo, Sligo, Clare, Cork, Kerry, Limerick şi Waterford.

Potrivit website-ului agenţiei, în cursul zilelor de 14 şi 15 ianuarie 2015, în regiunile menţionate, vântul va sufla cu o viteză medie de 65-80 km/oră, iar pe alocuri vor fi înregistrate rafale de 110-130 km/oră.

Pentru departamentele Dublin, Carlow, Kildare, Kilkenny, Laois, Longford, Louth, Wicklow, Offaly, Westmeath, Meath, Cavan, Monaghan, Roscommon şi Tipperary a fost emisă o avertizare cod galben de vânt puternic, preconizându-se ca, în intervalul 14-15 ianuarie 2015, vântul să sufle în medie cu o viteză de 50-65 km/oră, iar pe alocuri rafalele să atingă 90-110 km/oră.

Totodată, pentru acelaşi interval sunt preconizate ploi puternice şi, în unele regiuni, ninsori.

Mai multe informaţii se regăsesc pe website-ul Agenţiei Meteorologice din Irlanda, http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp .

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Irlandei să consulte pagina de internet www.mae.ro , pentru informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă, „Călătoreşte în siguranţă” şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *