Ambasadorul George Cristian Maior la întâlnirea cu adjunctul secretarului comerțului, Bruce Andrews: “Dezvoltarea relațiilor economice și atragerea de investiții reprezintă priorități ale mandatului meu”

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, s-a întâlnit luni, 1 februarie 2016, cu Bruce Andrews, adjunct al secretarului comerțului. În carul întâlnirii, ambasadorul român a reiterat angajamentul Guvernului României pentru dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic România-SUA.

“Dezvoltarea relațiilor economice și atragerea de investiții reprezintă priorități ale mandatului meu. România a făcut pași importanți pentru îmbunătățirea predictibilității fiscale și creșterea transparenței, astfel încât să devenim mai atractivi pentru investitori”, a declarat ambasadorul George Cristian Maior.

Ambasadorul George Cristian Maior a arătat că economia românească a performat în cursul anului trecut, prognozele fiind pozitive pentru anul 2016. “Sper ca potențialul României să fie valorificat de companiile americane care doresc să investească. Trebuie să atragem noi investiții în România și noi parteneri economici, pentru beneficiul nostru comun”, a arătat George Cristian Maior.

La rândul său, adjunctul secretarului comerțului, Bruce Andrews a apreciat că relația cu România este una prioritară pentru Departamentul Comerțului din SUA, arătând faptul că țara noastră are un potențial deosebit de atragere a investițiilor.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre potențiale vizite viitoare ale unor demnitari români în Statele Unite ale Americii, cu accent pe dimensiunea economică.
Ambasada României în Statele Unite ale Americii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *